Bli scout

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 5 år. Du börjar som familjescout tillsammans med en vuxen. Du blir sedan spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

Vad gör vi?

I scoutkåren finns det olika avdelningar som är uppdelade efter scouternas åldrar. I vår kår har vi i nuläget 3 avdelningar fördelade på Familje-, Spårar- och Upptäckarscouter. Dessutom har vi roverscouter och en grupp radioamatörer.

Varje avdelning träffas en gång i veckan (familjescouterna varannan vecka) i vår lokal på Sjöudden i Ösmo (Naturskolans hus). På mötena så leker vi, täljer, eldar, övar samarbete och sjukvård och en massa andra saker.

Vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Naturen erbjuder fantastiska upplevelser och skapar utmaningar där patrullens samarbetsförmåga sätts på prov. Genom att vara ute lär vi oss också hur viktigt det är att ta hand om naturen och ta ansvar för miljön.

Några exempel på vad vi gjort i Ösmo scoutkår är internationella läger, genomfört utlandsresor med scoututbyte, åkt på skidresor, seglat scoutfartyg samt pratat en hel del amatörradio.

Mer av vad vi gör kan du se på vår facebooksida!

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Det är gratis att prova på scouting i Ösmo.

Efter 3 möten då man har känt sig för så får man fylla i medlemsregistreringen här på sidan.

Är du intresserad av att veta mer eller prova scouting i Ösmo, fyll i  formuläret på denna länk så kontaktar vi dig och kan komma överens om när det passar att börja.